Brijder Verslavingszorg

Brijder is een instelling voor verslavingszorg in het westen van Nederland met ruim veertig vestigingen van Texel tot Zeeland. Er werken meer dan duizend medewerkers. Als zelfstandig zorgbedrijf werkt de onderneming binnen de Parnassia  Groep. Brijder is er voor iedereen, van jong tot oud, met een lichte of ernstige verslaving. Wij richten ons op het voorkomen en behandelen van verslaving met bijkomende problematiek en op het verbeteren van de kwaliteit van leven. 

De eerste met online behandeling

Brijder was al aan het begin van deze eeuw aan het experimenteren met gebruik van het internet om haar Leefstijltrainingen te ondersteunen. Dit heeft er in geresulteerd dat eind 2006 de module Alcohol Onder Controle als eerste online behandeling is gestart op het platform dat nu NewHealth Collective heet. Alcohol onder Controle verloopt volledig via internet, maar het is een behandeling mét begeleiding van een behandelaar. Daarmee was Brijder een van de eersten in Nederland met een online behandeling met begeleiding. Na die behandeling volgde al snel een combi-behandeling, waarbij een deel van de opdrachten en communicatie via de online module gaat en waar mensen ook gesprekken met hun behandelaar hebben. 

Veertig online programma's

Sindsdien zijn er vele nieuwe behandelingen bijgekomen en hebben Brijder en NewHealth Collective zo’n veertig online programma’s voor diverse doelgroepen. Brijder is nog steeds  één van de koplopers in Nederland als het gaat om online behandelen.   

 ”Het fijne aan deze behandeling vond ik de prettige gesprekken, maar ook dat je thuis via de computer aan opdrachten kon werken. Doordat je alles moet opschrijven, denk je beter na, waardoor de problemen sneller duidelijk worden” 

Cliënt over Brijder 

"Door E-mental Health wordt het voor onze cliënten makkelijker en aantrekkelijker om de behandeling in te passen in hun dagelijkse leven. Zo hebben en behouden zij hun eigen regie.”

Nanda den Hollander, Programmamanager Innovatie

Meer klanten van NewHealth Collective

Prestum

Online platform voor mentale training en begeleiding

Meer info

U-center

 Kliniek- Psychische hulp & verslavingen 

Meer info