Huisartsen en POH-GGZ

Mensen met psychische klachten worden steeds vaker in de huisartsenpraktijk behandeld.  Door het gebruik van e-health kun je als huisarts of praktijkondersteuner GGZ je patiënten goed en efficiënt helpen. 

Compleet e-health pakket

Met deze modules kun je klachten in kaart brengen, cliënten bewust maken van hun gedrag en hen helpen dat gedrag te veranderen. Tevens is het mogelijk om als psycholoog mee te kijken in de modules en hierop te reageren. De cliënt wordt gestimuleerd ook zelfstandig aan de slag te gaan buiten de persoonlijke afspraken. Dit kan de cliënt op zijn telefoon, tablet of computer op elk moment van de dag.  Zodat je als psycholoog in je gesprekken samen sneller tot de kern kunt komen.  

De modules bestaan uit: informatie, filmpjes, oefeningen en vragenlijsten. Als POH kan je meelezen, reageren en de voortgang begeleiden. 

Wat verandert er voor jou? 

Wat verandert er voor jou als je met e-health aan de slag gaat? Als praktijkondersteuner zijn de middelen en vooral tijd die je hebt voor je cliënt vaak beperkt. Met onze basisset kun jezelf bepalen hoe jij de modules combineert met je behandeling. Je bepaalt zelf in welke mate je betrokken bent bij de oefeningen die je cliënt online doet. Wil je bijvoorbeeld constant op de hoogte worden gehouden of wil je de opdracht/resultaten slechts bespreken tijdens je persoonlijke gesprekken? De modules zijn uitgerust met ondersteunende draaiboeken en uitgewerkte paden die jou helpen om de modules te integreren in je eigen werkproces.

Kosten en vergoeding

De vergoeding voor de inzet van e-health modules via NewHealth Collective komt uit het moduletarief voor de POH-GGZ. De meeste verzekeraars hebben hiervoor 1 POH-GGZ uur geoormerkt. NewHealth Collective rekent een vast bedrag per jaar voor onbeperkt gebruik van de modules dat volledig valt binnen de compensatieregeling. 

De functionaliteiten

Meer weten over de functionaliteiten en meer over hoe je als POH concreet aan de slag gaat? Lees meer 

Voordelen

  • E-health maakt onderdeel uit van uw behandelprogramma, dit noemen we 'blended care'. Blended care is bewezen effectief!
  • Cliënten komen beter voorbereid op gesprekken en langdurige zelfredzaamheid wordt vergroot.
  • Meer tijd om echt in gesprek te zijn met jouw cliënt.
  • E-Health vergroot de kwaliteit en efficiëntie van uw zorgverlening.

Meer weten?

Wil je weten wat NewHealth kan betekenen voor jouw praktijk?

Neem contact op

Henno van den Ende
070 314 2495 

Met de modules kun je klachten in kaart brengen, cliënten bewust maken van hun gedrag en hen helpen dat gedrag te veranderen.

Lees ook

SPECIALISTISCHE GGZ

 Ontdek wat NHC voor de specialistische GGZ-instellingen kan betekenen. 

Meer info

Module-catalogus

 Kan en klare modules, meteen inzetbaar.  

Meer info

E-hEalth

Wat is e-health?

Meer info