Thema Piekeren

Overmatig piekeren is voor velen een herkenbaar probleem, waar gelukkig gemakkelijk wat aan te doen is. Zeker met inzet van één van de NewHealth Collective-modules. Er zijn tools en modules voor jongeren en ouderen. Er zijn modules die zich alleen richten op het onder controle krijgen van het piekeren, maar ook modules die naast piekeren tevens stemmingsklachten aanpakken. Daarvan is de door het Trimbos-instituut nieuw ontwikkelde Kleurjeleven-app een mooi voorbeeld. 

  • Verschillende tools en modules
  • Voor jong en oud
  • Zelfhulp en blended modules


Monitor: Stemming

Dit is een registratie-instrument waarin een cliënt dagelijks kan vastleggen hoe hij zich voelt. Een dergelijk instrument kan in de behandeling nuttig zijn om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld piekermomenten.

Er zijn ook monitoren beschikbaar op het gebied van bewegen, cannabis, alcohol en activiteit.  Deze monitor wordt gebruikt als hulpmiddel in een behandeling.  

NewHealth Collective module

meer info

Kleurjeleven

Kleurjeleven een mobiele app richt zich in 8 lessen op het verbeteren van de stemming, verminderen van stress- en spanningsklachten en piekeren. Kleurjeleven is gemaakt door de psychologen van het Trimbos-instituut en de effectiviteit is aangetoond.

Kleurjeleven kan begeleid of onbegeleid worden ingezet. 

Kleurjeleven is een downloadbare app voor op je smartphone of tablet. 

Ontwikkeld door het Trimbos-instituut

Meer info

Stop met Piekeren

Voor iedereen die last heeft van regelmatig piekeren. In deze module worden de piekergewoontes aangepakt door anders te leren denken en piekergedachtes los te laten.

De module neemt circa 6 weken in beslag.

NewHealth Collective module

Meer info

Piekeren (jeugd)

 Deze module is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar die veel piekeren. De module is gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie. 

De module is bedoeld als zelfhulp en de cliënt bepaalt zelf het tempo waarin hij de module wil volgen. 

Ontwikkeld door Youz

Stop met Piekeren (COMET)

Geschikt voor mensen met depressie of angststoornis, maar ook voor mensen met andere problematiek die veel piekeren. In 7 stappen leert deze module om minder te piekeren. Gebaseerd op de COMET- training, met gebruikmaking van technieken uit de cognitieve gedragstherapie.

Deze module wordt blended aangeboden en duurt circa 7 weken.

Ontwikkeld door Psyq

Omgaan met Piekeren

Voor jongeren die piekeren. In deze module leer je minder te piekeren door anders te leren denken. Middels berichten en videochat kunnen vragen aan de behandelaar worden gesteld.

De cliënt bepaalt zelf, samen met de behandelaar, hoe lang hij over de module wil doen.

Ontwikkeld door Indigo

meer modulethema's  

Slapen

3 modules

meer info

Sociale Vaardigheden

4 modules

meer info

Stemming

15 modules

meer info