Scheiding 

Deze module is ontwikkeld in opdracht van Stichting Mirro. De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering. . 

Voor wie? 

De module is ontwikkeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of gescheiden zijn, recent of langer geleden. Geef jezelf de tijd om bij je gevoelens stil te staan en ermee om te gaan. In deze module kun je zelfstandig aan de slag met tips en oefeningen. Het doel van de module is leren omgaan met de gevolgen van jouw echtscheiding en de emoties die je ervaart. We geven daarom informatie over twijfels, emoties en stress en als je kinderen hebt, over kinderen en ouderschap. Er zijn grote veranderingen waaraan je je moet zien aan te passen en die gaan gepaard met vragen en emoties.


Na een scheiding is alles ineens anders. Je moet veel uitzoeken en regelen. Leer om te gaan met twijfels, emoties en stress.  


Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door Gerda de Boer, orthopedagoog en familiemediator en Mariƫt Hamer, communicatiedeskundige. Beide professionals die deskundig zijn op het gebied van scheiding. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.

Onderwerpen

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om je partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in jezelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na je scheiding precies samen? Als je weet waar de emoties en stress vandaan komen, kun je ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: Je kunt er veel aan doen om te zorgen dat je kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. Je kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.


KENMERKEN

  • Zelfhulpmodule van Mirro
  • Vragenlijst en oefeningen
  • Informatie en praktische tips
  • Geschikt voor smartphone, tablet en computer
  • Aan bieden op NewHealth Collective

Thema: LeefstijlMeer weten?

Vragen over deze module en hoe dit past in jouw praktijk? Neem contact op met onze psycholoog Frank Koster
070-3142495

Neem contact op


Meer thema's

Angst & Paniek

8 modules

Meer info

Piekeren

6 modules

Meer info

Autisme

8 modules

Meer info