Chronisch aandoening 

Deze module is ontwikkeld in opdracht van Stichting Mirro. De module biedt informatie, tips en oefeningen om te leren omgaan met je chronische aandoening. De inhoud van deze module is ontwikkeld door Corine Bravenboer – Bosland en Maike Pastor. Corine werkt als zelfstandige voor het onderwijs en is eigenaresse van Creëdu. Tevens is Corine ervaringsdeskundige omdat zij het Hypermobiliteitssyndroom heeft. Content schrijfster Maike is ergotherapeut en orthopedagoog bij  Revalidatiecentrum De Hoogstraat.

Voor wie? 

Deze module is voor mensen die een chronische aandoening hebben en willen leren deze (beter) te accepteren. Het hebben of krijgen van een chronische aandoening is vaak heftig en lastig te accepteren. Je kan je daardoor eenzaam, boos of onzeker voelen. Soms is het dus lastig. Op andere momenten biedt het ook kansen. Met deze zelfhulp module kun je zelfstandig aan de slag met verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld om te leren de balans te bewaren tussen zorgen voor jezelf en positief naar de toekomst te kijken. Hoe geef je het een plekje? En (hoe) bekijk je het positief? Hoe zie jij jezelf? Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal ervaringsdeskundigen .


Leef jij met een chronische aandoening of fysieke beperking? Soms kan het lastig zijn om te accepteren. Hoe ga jij ermee om?


Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door Gerda de Boer, orthopedagoog en familiemediator en Mariët Hamer, communicatiedeskundige. Beide professionals die deskundig zijn op het gebied van scheiding. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.

Onderwerpen

  • Wat kan ik doen als ik veel pieker?
  • Waar liggen mijn grenzen en hoe geef ik die aan?
  • Hoe vertel ik het mijn omgeving?
  • Zijn er ook leuke kanten die ik kan inzetten?


KENMERKEN

  • Zelfhulpmodule van Mirro
  • Vragenlijst en oefeningen
  • Informatie en praktische tips
  • Geschikt voor smartphone, tablet en computer
  • Aan bieden op NewHealth Collective

Thema: LeefstijlMeer weten?

Vragen over deze module en hoe dit past in jouw praktijk? Neem contact op met onze psycholoog Frank Koster
070-3142495

Neem contact op


Meer thema's

Angst & Paniek

8 modules

Meer info

Piekeren

6 modules

Meer info

Autisme

8 modules

Meer info