NewHealth Collective Modules

Alcohol

Monitor/Bewust/Minderen

Rondom het thema Alcohol zijn drie modules beschikbaar. Deze modules geven inzicht in de werking en risico's van alcohol, brengen het drinkgedrag in kaart en bieden tools voor het minderen of stoppen van het drinkgedrag. 

meer info

Bewegen

Monitor Bewegen en Module Bewegen.

Deze module ondersteunt de cliënt bij het ontwikkelen en onderhouden van één van de basisvoorwaarden van een gezonde leefstijl, namelijk bewegen.

De drie modules kunnen geheel zelfstandig worden gevolgd en nemen, afhankelijk van de situatie, 4 tot 16 weken in beslag.

Deze module wordt vaak ingezet i.c.m. de module Depressie.

meer info

Berichten

Deze module geeft cliënt en behandelaar de mogelijkheid veilig onderling berichten uit te wisselen.

De module Berichten wordt vaak ingezet ter ondersteuning van de zelfhulpmodules. 

meer info

Cannabis

Monitor/Bewust/Minderen

Rondom het thema Cannabis zijn drie modules beschikbaar. Deze modules geven inzicht in de werking en risico's van het gebruik van cannabis, brengen het rookgedrag in kaart en bieden tools voor het minderen of stoppen van het cannabisgebruik.

meer info

Dagboek

Het Dagboek biedt een cliënt de mogelijkheid om ervaringen, gevoelens en klachten dagelijks vast te leggen om daarmee inzicht te krijgen in gedachtes, gevoel en gedrag. 

Dit instrument is onbeperkt beschikbaar en kan worden ingezet als hulpmiddel binnen een behandeling. 

meer info

De 5G's/G-schema

De korte module is een registratiemiddel om er bij een specifieke gebeurtenis op eenvoudige wijze achter te komen welke gedachtes gekoppeld zijn aan welke gevoelens. 

De 5 G's is gebaseerd op technieken uit de cognitieve gedragstherapie en kan onbeperkt worden gebruikt. 

meer info

Depressie

Na een zelftest komen de volgende thema's inclusief oefeningen aan de orde: vicieuze cirkel van depressie; activiteiten; verband tussen gedrag, gevoel en gedachtes; denkfouten. 

Deze module duurt circa 6 weken en biedt aan het eind de gelegenheid thema's verder uit te diepen met de behandelaar.   

meer info

Gedragsexperiment

Deze module geeft je praktische tools voor het oefenen met het veranderen van je negatieve gedachtes en gedrag.

Dit instrument maakt gebruikt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie en kan onbeperkt worden ingezet. 

meer info

Gezond slapen

In deze module wordt allereerst uitgebreid het slaappatroon in kaart gebracht. Daarna zorgen educatie en tips ervoor dat de slaapkwaliteit erop vooruit gaat.

De module maakt gebruik van evidence-based technieken en wordt blended ingezet. De module neemt circa 12 weken in beslag. 

Ontspannen

Deze module helpt om te gaan met spanningsklachten: waar heeft de spanning mee te maken en hoe kan de cliënt zijn of haar aandacht weer op andere dingen richten en spanning loslaten? 

De module maakt onder meer gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Deze module kan zelfstandig worden gevolgd, maar ook als onderdeel van een behandeling en neemt circa 4 weken in beslag. 

meer info

opkomen voor jezelf

In deze module leert men op te komen voor zichzelf met respect voor de ander. De module leert aan de hand van oefeningen om in lastige situaties assertief te reageren.

Deze module kan zelfstandig worden gevolgd in 4 weken. 

meer info

Psychotheek

In de psychotheek vind je uitgebreide beschrijvingen van psychische klachten en aandoeningen. Er staan tips in over wat je zelf kunt doen, links naar andere websites en verwijzingen naar boeken en mogelijkheden voor lotgenotencontact. 

meer info

Respect voor jezelf

Dit is een module over zelfbeeld voor jongeren vanaf 13 jaar. Hier leer je hoe je zelfbeeld wordt gevormd en hoe je zelfbeeld positiever wordt.

meer info

Stop met piekeren

Voor iedereen die last heeft van regelmatig piekeren. In deze module worden de piekergewoontes aangepakt door anders te leren denken en piekergedachtes los te laten.

De module neemt circa 6 weken in beslag.

meer info

Rust, Reinheid en Regelmaat

Deze module is voor ouders van kinderen met gedragsproblemen. Hierin krijgen zij opvoedingstips waarmee de kans dat hun kind gewenst gedrag laat zien zo groot mogelijk wordt.

Deze psycho-educatieve module kan zelfstandig worden doorlopen.  

meer info

Sociaal vaardig

Module voor jongeren 12+ en jongvolwassenen. Gericht op het verbeteren van de sociale vaardigheden en dan met name op weerbaarheid. 

meer modulethema's

Verslaving

13 modules

meer info

Stemming

15 modules

meer info

Zelfbeeld

3 modules

meer info