Psyfitter

Psyfitter zelfhulpcursus in de vorm van een app, die zich richt op het vergroten van mentale fitheid. De principes en vaardigheden die in de cursus aan bod komen zijn gebaseerd op onderzoek vanuit verschillende invalshoeken. Niet alleen vanuit de positieve psychologie, maar ook vanuit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en leefstijladviezen.

Psyfitter kan zelfstandig worden gevolgd, maar leent zich er ook voor om te worden ingezet als onderdeel van een behandeling of preventieprogramma. Als huisarts, vrijgevestigd psycholoog, instelling of arbodienst kan je ervoor kiezen om Psyfitter aan te bieden aan je cliënten en hen te begeleiden met het vergroten van hun mentale fitheid. Psyfitter is ook geschikt als onderdeel van een preventieprogramma bij werkgevers.

Voor wie? 

Psyfitter is er voor iedereen die wil werken aan de mentale fitheid. Dit kan zijn omdat er milde klachten spelen of omdat men mentaal beter weerbaar wilt zijn.

Onderwerpen

 • Blijf positief: Ervaren van meer positieve gevoelens,
 • Denk optimistisch: Minder piekeren door inzicht in het eigen gedrag en dit leren veranderen. 
 • Geef richting: Focus op het eigen leven en wat je zelf belangrijk vind.
 • Houd grip: Prioriteiten stellen, problemen aan pakken en ontspannen.  
 • Investeer in relaties: Relaties versterken.
 • Leef hier en nu: leren leven in het hier en nu.

Onderdeel van je behandeling

Huisarts / POH GGZ

Ben jij huisarts of praktijkondersteuner GGZ? Dan kan je het programma aanbieden in de huisartspraktijk.De meeste mensen met milde klachten zullen baat hebben bij het volgen van Psyfitter. Het is een generieke cursus die geen specifieke doelgroep kent. De enige voorwaarde is dat de deelnemer 18 jaar of ouder is en de Nederlandse taal beheerst. Je kunt de cliënten aanmelden via het e-health platform van NewHealth Collective. De cliënt doorloopt het zelfstandig, de POH GGZ motiveert en begeleidt, telefonisch of in face-to-face gesprekken.

Basis GGZ

Ben je vrijgevestigd psycholoog of hulpverlener in een GGZ instelling? Dan kan je het programma ook opnemen in het e-mental health aanbod. Met e-health platform van NewHealth Collective kun je dan Psyfitter en onze andere modules, apps en tools aanbieden aan je cliënten. De modules van Psyfitter kunnen onder andere worden ingezet bij piekeren, stemmingsklachten, een negatief zelfbeeld of problemen met communicatie en assertiviteit. De Psyfitter app zorgt op die manier voor tijdwinst en verhoging van de effectiviteit van de behandeling: technieken die in de gesprekken worden aangeboden, kunnen met de Psyfitter app worden herhaald en geoefend.   

Kenmerken

 • Verhoogt het welbevinden, vitaliteit en gezondheid. 
 • Vermindert symptomen van depressie en angst.
 • 6 modules bestaand uit: positiviteit, optimisme, richting, grip, relaties en 'hier en nu'.
 • Oefeningen, video's, geluidsfragmenten. 
 • Stemmingsdagboek
 • Vanuit positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, mindfullness en leefstijladviezen.
 • Zowel zelfstandig als begeleid aan te bieden. 

Meer weten of een kijkje nemen?

Meer weten over het inzetten van de app binnen jouw organisatie of wil je een kijkje nemen? Vraag vrijblijvend een demo account aan. Neem contact op met Jerry Smit
070-3142495

Neem contact op

Zelf een kijkje nemen? 

Om een demo van de app te krijgen heb je een aanmeldcode nodig. Neem contact met ons op om een aanmeldcode te krijgen