Virtuele begeleider Tess

<
>

Tess de nieuwe ster in de GGZ

NewHealth Collective, X2AI en Parnassia Groep starten deze maand met een pilotproject ‘Tess’ met als doel om de afstand tussen de hulpverlening en de cliënt te verkleinen, en daarmee de hulp effectiever te maken.

Tess is een virtuele begeleider gebaseerd op de programmatuur van X2AI. Tess is 24 x 7 beschikbaar voor vragen en ondersteuning en communiceert met haar cliënten via het E-Health Warenhuis en WhatsApp. Via de conversaties leert Tess haar cliënten kennen.

Maarten de Venster, portfolio manager van NewHealth Collective: “De inzet van Tess is niet om de behandelaar te vervangen, maar om de cliënt altijd en overal kunnen te helpen bij het werken aan zijn of haar mentale gezondheid. Tess helpt de cliënt om zelf de regie te nemen."

Jouw virtuele begeleider staat altijd voor je klaar.
Tess is een virtuele begeleider gebaseerd op kunstmatige intelligentie die de cliënten gaat bijstaan in het zelfstandig werken aan hun geestelijke gezondheid. In deze pilot gaat Tess hen begeleiden bij de module 'Angst & Spanning'. Ze beschikt over basiskennis van de behandeling en de module, en zal als een soort huiswerkbegeleider de cliënten helpen de module te volgen. Tess leert van elke interactie en creëert een band met de cliënten met wie ze contacten onderhoudt. Doordat Tess altijd en overal via het E-HealthWarenhuis en WhatsApp bereikbaar is, beschikt de cliënt 24x7 over hulp. De verantwoordelijkheid voor de behandeling blijft daarbij bij de behandelaar van de Parnassia Groep.

X2AI
"Betaalbare en kwalitatief hoogwaardige GGZ door gebruik van psychologische kunstmatige intelligentie", dat is de missie van X2AI.  Michiel Rauws en Eugene Bann zijn de oprichters en met een gecombineerde achtergrond in psychologie, filosofie en ICT (Eugene) en bedrijfskunde, financiering en investeringen (Michiel) vormen ze een unieke combinatie die internationaal de aandacht trekt met hun plannen.

De Parnassia Groep
De missie van de Parnassia Groep werd onlangs nog door bestuursvoorzitter Stephan Valk in Skipr verwoord: 'Wij willen de kwaliteit verhogen, maar de kosten per patiënt verlagen. Want het moet doelmatiger'.  Als grootste GGZ-instelling is de Parnassia Groep het ook aan haar stand verplicht om een voorbeeld te zijn voor de ontwikkeling van moderne GGZ, en de samenwerking met X2AI en NewHealth Collective past hier goed in. Verantwoordelijk voor deze pilot is Jane Beck, als psychiater en bestuurder verantwoordelijk voor de BasisGGZ binnen de Parnassia Groep.

Meer weten?
De pilot start met een kleine groep behandelaren en cliënten. Zomer 2016 worden de eerste resultaten verwacht. Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met Maarten de Venster, via 06-51 538 518 of maarten.devenster@newhealthcollective.nl.